O nás
Vítáme Vás na stránkách nožířství JO-KNIVES z Benešova u Prahy.
ZALOŽENO V ROCE 2016
Dobrý den, jmenuji se Jiří Otradovec a chtěl bych vás přivítat na stránkách nožířství JO-Knives. Firma působí v Benešově od roku 2016 a hlavní náplní naší práce je veškerý servis nožů, nůžek, nástrojů, nářadí atd..
Nabízíme kvalitní broušení a opravy nožů, nůžek, nástrojů, nářadí atd... Broušení probíhá ručně, převážně na pomaloběžné, vodou chlazené profesionální švédské brusce Tormek T8, dále na profesionální pásové brusce od firmy PMK-machines. Brusky Tormek jsou světovou špičkou v broušení ručních nástrojů, více než 40 let vývoje jak brusek, tak přípravků dělá z firmy Tormek leadra na trhu pomaloběžných vodou chlazených brusek pro ruční nástroje. Získáte dokonalé ostří jako na břitvě.
V případě zájmu o naše služby nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Ostření probíhá v Benešově, viz adresa v kontaktech,
předání je možno osobně, nebo poštou.
-osobní předání je možno po předchozí domluvě i v Týnci nad Sázavou
Nabízíme i službu svoz a dovoz zpět, viz ceník.
Vše po předchozí telefonické domluvě termínu.
Volejte a domluvte si termín.
Podrobnosti o cenách naleznete v ceníku.
Na Broušení přijímáme pouze čisté a umyté nože!!!
BROUŠENÍ:
Podrobnosti:
Provádíme 2 základní druhy ostření dle přání zákazníka. Na foto č. 1 vidíte základní brus, který je vhodný na všechny běžné kuchyňské nože s univerzálním použitím. Dále je toto ostří vhodné na nože určené na krájení zeleniny, jelikož je na ostří vytvořena tzv. mikropilka, která lépe proniká skrze slupku. Toto ostří vznikne při použití brusného kotouče o hrubosti 220 grit a následně je ostří zalapováno na kotouči potaženém kůží s jemnou lapovací pastou, zde se strhne z ostří tzv. jehla či otřep a dodá noži finální řezivost. Na foto č. 2 vidíte leštěné ostří, toto ostří je vhodné na profesionální kuchařské nože určené převážně na maso, jelikož zde na rozdíl od prvního tipu ostří není tzv. mikropilka, tudíž nemá tendenci jednotlivá vlákna masa za sebou jakoby tahat a krásně a lehce proniká do tkáně masa, toto leštěné ostří je velice řezivé a vzniká na 3 brusných kotoučích, základní broušení probíhá na kotoučích o hrubosti 220 a 1000 grit, finální leštění ostří probíhá na kotouči o hrubosti 4000 grit kterému se jinak také říká japonský vodní kámen, tento finální brus dodá ostří extrémní řezivost a krásný lesk. Použití lapovacího koženého kotouče zde již není třeba, jelikož po použití japonského vodního kamene 4000 grit je jehla či otřep již odstraněna. Dále se také tento tip ostří používá dle přání zákazníka například i na některé zavírací či ručně vyrobené nože, jelikož i velice hezky vypadá, jelikož je toto ostří i náročnější na čas je i trošku dražší než základní ostří.
Základní ostří
Leštěné ostří
OPRAVY A ÚPRAVY:
Mezi naše další služby také patří opravy a úpravy všeho co má ostří. Dokážeme Váš nástroj dostat do stavu nového kusu.
Nejčastější opravy jsou:
- vylomené ostří
- ulomená, nebo ohnutá špička
- zničená či poškozená rukojeť
- rovnání ohnuté čepele
- odstranění koroze
- úpravy a leštění povrchů
-změna úhlu a vytvoření zcela nového ostří
-ztenčení výbrusu
Podrobné ceny oprav a úprav naleznete v našem ceníku.